Au început înscrierile în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat

Începând din 2 octombrie 2017, se deschide sesiunea de înscrieri pentru cea de-a IX-a ediție a concursului „Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”, proiect de tradiție al Organizației ECOTIC. Companiile, instituțiile publice, instituțiile de învățământ și ONG-urile sunt invitate să își înscrie proiectele dedicate mediului direct pe website-ul competiției, www.premiilepentrumediucurat.ro.

„Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat” este concursul Asociației ECOTIC, organizat la nivel național și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei. Concursul are patru categorii, fiind invitate să se înscrie companii, instituții de învățământ, instituții publice și ONG-uri ce au dezvoltat, începând din luna octombrie 2016, proiecte dedicate mediului. Condiția esențială este ca aceste proiecte să fie într-un stadiu suficient de avansat pentru a prezenta rezultate, chiar și intermediare.

În data de 2 octombrie 2017 se dă startul înscrierilor în concurs. Înscrierile se pot realiza pe www.premiilepentrumediucurat.ro prin accesarea formularului online de înscriere, disponibil la adresa https://www.premiilepentrumediucurat.ro/inregistreaza-proiect/.

„Invităm ca în fiecare an organizațiile care derulează proiecte de protecția mediului și CSR să le înscrie în ediția 2017 a concursului Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Miza inițiativei ECOTIC este de a populariza și premia proiectele cu cel mai mare impact asupra comunităților cărora se adresează” Valentin Negoiță – Președintele ECOTIC.

Caștigătorii la categoria Companii din cadrul ediției 2016 sunt cei de la Studio Plot cu proiectul TUBATECT. Adrian Ibric, Chief Designer, ne-a spus ce înseamnă pentru proiectul său acest premiu: „Premiul a fost pentru noi o surpriză extraordinară, în sensul în care, deși noi suntem mândri și atașați de proiectul TUBATECT, de faptul că are un impact foarte pozitiv pentru mediu, suntem conștienți că nu îl promovăm suficient și nici nu l-am putut scala până acum ca să aibă un efect crescut, în afara comunității noastre de designeri, arhitecți și clienții noștri apropiați. În consecință, câștigarea competiției, pe care o urmăream încă din anii trecuți, o consideram un nou punct de inflexiune in dezvoltarea acestei inițiative și deschiderea proiectului către noi grupuri de potențiali utilizatori și promotori ai obiectelor reciclate. In egală măsura, premiul il vedem nu doar o certificare a efortului depus, nu doar un upgrade de imagine dar și un impuls de continuare a responsabilizării, a noastră și a celor din jur”.

Data limită de înscriere a proiectelor este 24 noiembrie 2017. Proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate iar premiile pentru cele patru categorii de concurs vor fi acordate în luna decembrie, în cadrul evenimentului festiv “Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”.

Concursul este organizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Info Cons, Cărturești, The Diplomat – Bucharest, CCIFER, Hotnews, ROGBC, Let’s do it Romania, Junior Achievement Romania și Image Factory.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre InfoCons:

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom